cropped-logousurpa2-copia.png

L’Info Usurpa és un butlletí de contr@informació que funciona a Barcelona des de 1996. Recollim els actes que es realitzen setmanalment als CSOAs, Ateneus i Llibreries Llibertàries, Horts i altres espais relacionats; i també posem els actes, jornades, concentracions, manifestacions i altres coses puntuals. Al final del butlletí publiquem comunicats i notícies.

El fem un grup de persones afins que ens reunim cada setmana de manera desinteressada, sense ànim de lucre i totalment voluntari. Intentem respectar al màxim la voluntat dels col·lectius però a vegades es cometen errors, us invitem a dialogar tots els malentesos que puguin haver.


El nostre CRITERI per publicar activitats és:

  • A l’usurpa publiquem activitats realitzades a espais autogestionats, okupats i alliberats d’ideologia antiautoritària, anticapitalista i llibertària. També apareixen altres espais no alliberats però que es gestionen segons aquests criteris.

  • Publiquem les activitats que promouen un oci alternatiu, que fomenten l’autoaprenentatge i una sociabilització alternativa.

  • Totes les activitats amb beneficis econòmics han d’estar destinats a causes socials com per exemple: Autogestió dels espais i col·lectius; Projectes d’àmbit social; Suport a preses polítiques; Difusió d’idees anticapitalisteses, antiautoritàries, llibertàries i revolucionàries.

  • No volem publicar activitats amb ànim de lucre i amb beneficis personals. És difícil saber sempre les intencions de cada acte, però a priori confiem en les vostres intencions. Mai està de més que ens expliqueu a què van destinats els beneficis.

  • No publiquem continguts feixistes, sexistes, homòfobs, xenòfobs, racistes, etc.

  • No fem publicacions d’activitats de partits polítics ni grups vinculats a aquests.

Tots aquests punts són criticables, ampliables i modificables sobre la marxa.


El nostre FUNCIONAMENT és:

  • Només publiquem els actes que els col·lectius en volen fer difusió, per això heu de ser vosaltres els que ens digueu cada setmana via e-mail què voleu que posem.

  • La setmana Usurpa va de dimecres a dimarts, això és el que més malentesos porta, si feu una setmana de dilluns a diumenge hi haurà dos dies desfasats (dilluns i dimarts) i no els posarem.

  • Podeu enviar els mails fins dimarts a les 12h a: usurpa[arroba]riseup.net (per cert que ja no utilitzem el telèfon, pels que encara seguiu trucant).

  • Les activitats fixes apareixen en negreta i subratllades, les podeu dir un cop i les mantindrem cada setmana, recordeu d’avisar quan es deixin de fer per a esborrar-les.

  • La informació que necessitem és: Títol de l’activitat; Dia; Hora; Lloc amb la direcció i la parada de metro.

  • No publiquem activitats que ens envieu la info incompleta o confusa per evitar errors. I per qüestions d’espai, les cases que tinguin tota la graella de la setmana buida d’activitats la borrem i reapareix quan torna a fer activitats.


PARTICIPEU activament:

Entenem l’Info*Usurpa com una eina de difusió necessària que ens facilita la coordinació i l’apropament entre nosaltres. Trobem molt útil agrupar en unes planes les activitats que es fan als centres socials i demés, per això el redactem cada setmana. És important fer una bona difusió, però sols no arribem, així que us demanem reciprocitat, DIFONEU L’INFO*USURPA:

  • Pengeu l’Usurpa en paper: El podeu imprimir en Din-A4 des de la web, o recollir una còpia en Din-A3 als punts de distribució.

    Ens sap greu que es perdi aquesta imatge d’anar a qualsevol centre social o pel carrer i veure l’Usurpa penjat, és accessible a tothom sobretot per qui no el coneix. També és un símbol d’identitat, algo que només mirar-lo es reconeix i que uneix en 3 pàgines molts dels espais alliberats de Barna i altres llocs de per aquí. VOLEM QUE L’INFO USURPA TORNI ALS CARRERS!!! imprimeix-lo i penja’l a la porta del teu CSO, Ateneu, Llibreria, Hort…